Cum influenţează mama energia copilului

1 2 jpg jpeg

Rezultatele cercetării, publicate în Jurnalul Medical ,,Pediatria”, au arătat că părinţii sunt cei care ajută la îmbunătăţirea stării copilului, mai ales prin comportamentul lor.

La studiului, realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cambridge şi de la Universitatea Southampton din Marea Britanie, au participat 554 de copii de 4 ani şi mamele lor.

Timp de o săptămână, aceştia au purtat un monitor şi un accelerometru pentru a analiza cât de activi sunt. Astfel, rezultatele obţinute la finalul celor şapte zile au arătat că mamele care erau active aveau, la rândul lor, copii energici.

Mai excat, pentru fiecare minut de activitate fizică pe care o făcea mama, copilul avea şanse să fie cu 10% mai activ decât ea.

,,Pe lângă legătura directă pe care orice mamă o are cu copilul său, nivelul de energie a acesteia este asociat cu cel al copilului. Prin influenţă se transmite starea de bine, de energie a mamei la cel mic”, a afirmat Kathryn Hesketh, cercetător la Colegiul Universitar din Londra.

Obiceiurile bune pe care copilul le învaţă de la părinţi, cum este şi cel legat activitatea fizică, îl ajută foarte mult pe viitor, susţin specialiştii.