Cum influenţează alimentaţia tratamentul naturist

Este recomandabil sa renuntam la consumul exagerat de cafea, alcool; sa excludem din alimentatie mancarea tip fast-food, produsele de patiserie si bauturile din comert; sa limitam consumul de grasime animala, dulciurile concentrate; sa mancam multe legume si fructe proaspete, salate asortate, verdeturi cat mai putin prelucrate termic, uleiuri vegetale presate la rece (din masline, samburi struguri), fructe oleaginoase (nuci, arahide, fistic), cereale integrale, peste; sa ne hidratam corespunzator (apa, ceaiuri, supe si ciorbe de legume). Pe de alta parte, alimentele consumate pot potenta sau diminua efectul terapeutic al plantelor. Astfel, o dieta bogata in fructe de padure (afine, macese, mure, coacaze, catina) care sunt bogate in vit C si bioflavonoide stimuleaza sistemul imunitar si creste capacitatea de aparare a organismului in lupta cu diversi agenti patogeni (bacterii sau virusuri); la fel alimente ca usturoiul, prazul, ceapa au efecte antiseptice, antivirale si antibacteriane. Laptele poate diminua actiunea antibiotica a acestor alimente.