Crema care te fere┼čte eficient de riduri

1 2 jpg jpeg

Folosirea frecventă a cremelor cu factor de protecţie solară protejează pielea de îmbătrânire, prevenind pierderea elasticităţii cauzate de expunerea la radiaţiile ultraviolete.

Concluzia apar┼úine oamenilor de ┼čtiin┼ú─â australieni de la Institutul de Cercetare Medical─â Queensland, care au monitorizat timp de patru ani peste 900 de persoane. Unii dintre participan┼úi au fost sf─âtui┼úi s─â foloseasc─â zilnic crema de protec┼úie solar─â, inclusiv dup─â ce ie┼čeau din ap─â sau dup─â ce transpirau excesiv. Celorlal┼úi participan┼úi nu li s-au dau instruc┼úiuni privind lo┼úiunea de plaj─â, fiind considerat neetic s─â le recomande s─â nu o foloseasc─â deloc.

Dup─â patru ani, pielea persoanelor care au folosit frecvent cremele cu factor de protec┼úie solar─â ar─âta mult mai t├ón─âr─â ├«n compara┼úie cu pielea celor care au neglijat utilizarea acesteia. Nivelul de ├«mb─âtr├ónire cutanat─â a fost cu 24% mai mic la cei care ┼či-au protejat pielea.

├Än afara beneficiilor cosmetice, cremele cu factor de protec┼úie solar─â s-au dovedit eficiente ┼či ├«n prevenirea cancerului de piele.