Crema care te fereşte eficient de riduri

1 2 jpg jpeg

Folosirea frecventă a cremelor cu factor de protecţie solară protejează pielea de îmbătrânire, prevenind pierderea elasticităţii cauzate de expunerea la radiaţiile ultraviolete.

Concluzia aparţine oamenilor de ştiinţă australieni de la Institutul de Cercetare Medicală Queensland, care au monitorizat timp de patru ani peste 900 de persoane. Unii dintre participanţi au fost sfătuiţi să folosească zilnic crema de protecţie solară, inclusiv după ce ieşeau din apă sau după ce transpirau excesiv. Celorlalţi participanţi nu li s-au dau instrucţiuni privind loţiunea de plajă, fiind considerat neetic să le recomande să nu o folosească deloc.

După patru ani, pielea persoanelor care au folosit frecvent cremele cu factor de protecţie solară arăta mult mai tânără în comparaţie cu pielea celor care au neglijat utilizarea acesteia. Nivelul de îmbătrânire cutanată a fost cu 24% mai mic la cei care şi-au protejat pielea.

În afara beneficiilor cosmetice, cremele cu factor de protecţie solară s-au dovedit eficiente şi în prevenirea cancerului de piele.