Creierul respinge gândurile negative

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii consideră că acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii optimişti păstrează o atitudine pozitivă chiar şi atunci când trec prin momente mai dificile. Studiul, care a apărut în publicaţia „Nature Neuroscience“, sugerează că creierul se ocupă cu prelucrarea veştilor bune cu privire la viitor.

Cu toate acestea, la unele persoane, tot ceea ce înseamnă informaţie negativă este pur şi simplu ignorată. De aceea, acestea menţin în viaţa lor o perspectivă optimistă.

Autorii experimentului apreciază că 80% din populaţie gândeşte pozitiv, deşi nu toţi oamenii se consideră ca fiind optimişti.

Când oamenii primesc o veste bună, activitatea din lobii frontali este mai intensă. Aici se prelucrează erorile. La veştile rele, activitatea este mai slabă în lobii frontali, la oamenii optimişti, şi mai vie la pesimişti.

În plus, creierul face o selecţie în informaţiile pe care le receptează.

Potrivit cercetătorilor britanici, optimismul este benefic pentru sănătate.

Concluzia este întărită de faptul că, din aproximativ 100.000 de femei care au participat la studiu, la cele optimiste s-a observat un risc scăzut de boli cradiace sau de deces.