Costuri mai mici la tratamentele oncologice

1 2 jpg jpeg

Pacienţii au la dispoziţie cea mai modernă tehnologie de radioterapie IMRT VMAT la mai puţin de jumătate faţă de costurile pentru tratamente similare realizate în clinicile din străinătate.

Costurile unui plan de tratament difer─â ├«n func┼úie de gravitatea tumorii care determin─â ┼či num─ârul de ┼čedin┼úe de radioterapie pe care pacientul trebuie s─â le realizeze. Tratamentul prin radioterapie IMRT VMAT include urmatoarele: consult medical ini┼úial, analiza dosarului medical, stabilirea strategiei de tratament ├«n comisia oncologic─â, efectuarea CT-ului de planning, conturare organe de risc ┼či volum tumoral, stabilirea obiectivelor ┼či a restric┼úiilor de doz─â, efectuarea calculului dozimetric ┼či verificarea dozimetric─â, ┼čedin┼úele de iradiere, asigurarea ┼či controlul calit─â┼úii, consiliere psihologic─â individual─â ┼či de grup.

De costurile reduse pot beneficia pacien┼úii ├«n cadrul Centrului de Radioterapie Amethyst in Bucure┼čti (Otopeni).

,,Situa┼úia pacien┼úilor cu afec┼úiuni oncologice de la noi este cu adev─ârat tragic─â ÔÇô doar un sfert dintre cei diagnostica┼úi cu boli oncologice acceseaz─â la timp tratamentul de radioterapie care le-ar putea salva vie┼úile. Prin noile pre┼úuri disponibile din luna august facem un alt pas mare ├«nainte, ├«nlesnind accesul mai multor pacien┼úi la tratamentul care le-ar putea salva via┼úa. Putem oferi astfel ├«n Rom├ónia tratament prin radioterapie la standarde occidentale, costurile fiind ├«ns─â cu 75% mai mici dec├ót ├«n Austria, de exempluÔÇŁ, a spus profesor dr. Christian Chiricu┼ú─â, directorul al centrului medical.

Radioterapia IMRT VMAT este unul dintre cele mai moderne ┼či eficiente metode de tratare a cancerului, care utilizeaz─â radia┼úii cu ├«nalt─â energie. Tipul ┼či cantitatea de radia┼úii primite de pacient sunt calculate cu aten┼úie pentru a distruge celulele canceroase ├«n timp ce se afecteaz─â c├ót mai pu┼úin posibil celulele normale.

Radioterapia poate fi utilizată pentru a trata multe tipuri de cancer în aproape orice parte a corpului. Datorită eficienţei sale, în Europa radioterapia modernă este utilizată la aproximativ 60% dintre pacienţii diagnosticaţi cu cancer, în timp ce în România procentul este de 25%.