Copilul tău nu face mişcare? Iată ce riscă!

1 2 jpg jpeg

Dacă ei nu fac mişcare chiar şi pentru două săptămâni pot pierde o treime din puterea musculară, având aceeaşi abilitate a muşchilor ca şi o persoană de 50 de ani, arată cea mai recentă cercetare în domeniu.

De asemenea, specialiştii susţin că este nevoie de o perioadă de trei ori mai mare pentru ca puterea musculară să revină.

Mai mult, cercetătorii susţin că lipsa de activitatea fizică creşte şi riscul de apariţie a traumatismelor osoase sau musculare.

În cadrul studiului, o parte dintre participanţi au fost imobilizaţi la pat, având ataşat de un picior un dispozitiv care monitoriza timpul pe care îl petreceau în pat.

La finalul cercetării, specialiştii au observat că voluntarii care au stat mare parte a timpului în pat şi-au pierdut puterea musculară.

„Rezultatele studiiilor noastre au arătat că persoanele care fac puţină mişcare pierd treptat din capacitatea musculară şi ajung să aibă aceeaşi forţă ca o persoană de vârsta a treia. Atenţionarea vine în special pentru adolescenţi, mai ales că ei petrec prea puţin timp făcând sport şi mult în faţa ecranului de la calculator. Problema este că puterea de la nivelul muşchilor se pierde repede, dar se recapată mult mai greu“, a afirmat Andreas Vigelsoe, cercetător în cadrul Universităţii din Copenhaga din Danemarca.