Copilul tău foloseşte des tableta? Iată ce riscă!

1 2 jpg jpeg

Pe lângă tulburările de somn, oamenii de ştiinţă au descoperit că folosirea aparatelor de acest gen mai mult de două ore pe zi face ca cel mic să nu poată adormi uşor şi să îi fie greu să se trezească dimineaţa.

În plus, copiii care petrec mai mult de patru ori pe zi în faţa ecranului tv, a telefonului mobil şi a tabletei au cu 49% şanse mai crescute de a adormi în mai mult de o oră. Şi asta pentru că cercetătorii au descoperit că persoanele care folosesc computerul, smartphone-ul sau Mp3 player-ul înainte de ora de culcare întâmpină mari dificultăţi în a adormi.

De altfel, cercetători din întreaga lume încearcă să găsească modalităţi cât mai ,,sănătoase'' şi prietenoase atunci când vine vorba de folosirea gadgeturilor, asta în timp ce experţii în sănătatea copiilor nu recomandă televizorul sau computerul în dormitorul celor mici.

Cum expunerea copiilor la mijloacele tehnologiei avansate este din ce în ce mai mare, medicii pediatri din Statele Unite avertizează că aceste gadgeturi le-ar putea afecta sănătatea fizică şi mentală şi recomandă ca accesul copiilor la tehnologie să fie limitat la mai puţin de două ore pe zi, de preferat în scop educaţional sau recreativ.