Copilul tău consumă prea multă sare? Iată ce riscă!

1 2 jpg jpeg

Rezultatele unui studiu recent au arătat că un consum de până la trei ori mai mare de sare decât cel recomandat poate face ca perioada de pubertate să înceapă mai târziu, fapt ce poate avea consecinţe asupra stării de sănătate.

Specialiştii susţin că întârzierea perioadei de pubertate poate favoriza apariţia problemelor de fertilitate mai târziu, dar şi la creşterea nivelui de stres.

În cadrul cercetării, specialiştii au analizat impactul cantităţilor diferite de sare din alimentaţia mai multor cobai care se apropiau de perioada pubertăţii.

La finalul studiului, cercetătorii au ajuns la concluzia că cei care au consumat mai multă sare au intrat mai târziu la pubertate, spre deosebire de cei care au avut o alimentaţie normală.

,,Nivelul ridicat de sare din alimentaţie poate avea efecte negative nu doar asupra sănătăţii cardiovasculare, ci şi a sistemului reproducător. Important este ca părinţii să acorde mai multă atenţie alimentaţiei copiilor, cu atât mai mult cu cât foarte multe produse din comerţ (pâinea, carnea procesată, condimentele sau snack-urile) conţin cantităţi mari de sare”, a afirmat Dori Pitynski, profesor la Universitatea din Wyoming, SUA.

Concluziile cercetării au fost prezentate la Congresul European de Endocrinologie din Dublin.