Copilul tău a gustat alcool? Iată la ce este predispus!

1 2 jpg jpeg

Rezultatele unei cercetări recente au arătat că dacă cei mici ajung să guste alcool până la vârsta de 11 ani sunt de cinci ori mai predispuşi ca în adolescenţă şi în tinereţe să consume mai des, spre deosebire de copiii care nu au gustat alcool.

La studiu au participat 561 de copii de şcoală gimnazială din Rhode Island, aceştia fiind chestionaţi la fiecare trei ani. La începutul clasei a VI-a, în jurul vârstei de 11 ani, aproape 30% dintre copii au spus că părinţii i-au lăsat să guste băuturi alcoolice cu ocazia petrecerilor sau a diverselor evenimente organizate în familie.

După încă trei-patru ani, mai exact la 14-15 ani, adolescenţii au spus că au mai consumat de-a lungul timpului alcool şi chiar că s-au îmbătat.

,,Ceea ce trebuie să reţină părinţii este că alcoolul poate afecta copilul, cu atât mai mult dacă el este în perioada de dezvoltare. Este foarte bine ca părinţii să le explice încă din perioada copilăriei care sunt riscurile asociate consumului de alcool şi cum poate acest lucru influenţa nu doar sănătatea, ci şi comportamentul persoanei”, a afirmat medicul Paul Wallace de la Fundaţia ,,Drinkaware”.

Ca şi în cazul consumului de alcool, specialiştii atenţionează părinţii şi când vine vorba de fumat.