Copiii obezi sunt mai slabi la matematic─â

1 2 jpg jpeg

Problema este cu atât mai mare cu cât numărul cazurilor de obezitate infantilă a crescut foarte mult în ultimii 40 de ani.

Pentru a analiza leg─âtura dintre obezitate ┼či performa┼úele ┼čcolare, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au urm─ârit starea de s─ân─âtate a 6.250 de copii, de la ├«nceputul gr─âdini┼úei p├ón─â la v├órsta de 12 ani.

Periodic, p─ârin┼úii completau un raport ├«n care men┼úionau detalii legate de starea de s─ân─âtate a copiilor, de starea de spirit a acestora, greutatea lor, dar ┼či rezultatele ob┼úinute la ┼čcoal─â.

Dup─â ce au comparat rezultatele ┼čcolare ale copiilor, cercet─âtorii au observat c─â cei care sufereau de obezitate aveau ┼či performan┼úe ┼čcolare mai slabe. Dintre toate materiile, cele mai slabe rezultate erau la matematic─â.

,,Rezultatele studiului arat─â leg─âturile complexe dintre greutatea copiilor, rela┼úiile lor sociale, cele emo┼úionale, dar ┼či performa┼úele ┼čcolare. ├Än timp, obezitatea poate afecta capacitatea de memorare ┼či chiar de concentrare, de aceea rezultatele ┼čcolare sunt mai slabeÔÇŁ, a afirmat Sara Gable, profesor asociat la Departamentul de Nutri┼úie ┼či de Psihologia Exerci┼úiului de la Universitatea din Missouri.