Copiii mofturo┼či la m├óncare sunt mai predispu┼či la tulbur─âri emo┼úionale

1 2 jpg jpeg

Potrivit studiului, peste 20% dintre copiii din SUA cu v├órste ├«ntre doi ┼či ┼čase ani sunt dificili ├«n ceea ce prive┼čte preferin┼úele alimentare. Studiul a fost efectuat pe un grup de 3.433 de participan┼úi, din care aproape 18% sunt considera┼úi relativ dificili la mas─â ├«n timp ce aproximativ 3% se afl─â ├«n categoria ,,extrem de dificili". ,,Copiii despre care vorbim ├«n acest studiu nu sunt cei care uneori refuz─â s─â m─ân├ónce broccoli", spune Nancy Zucker, director al Centrului Duke pentru tulbur─âri de alimenta┼úie, autorul principal al studiului, ci ,,este vorba despre copii care sunt at├ót de dificili la produsele alimentare ├«nc├ót acestea ├«ncep s─â le provoace probleme", a explicat cercet─âtorul. ,,Acest comportament extrem poate lua multe forme ┼či afecteaz─â s─ân─âtatea copilului, cre┼čterea ┼či rela┼úia p─ârinte-copil", a ad─âugat cercet─âtoarea. Cercetarea a constatat c─â acei copii cu o atitudine considerat─â ,,moderat─â" p├ón─â la ,,foarte dificil─â" ├«n ceea ce prive┼čte hrana prezentau un risc semnificativ mai mare de simptome depresive ┼či de anxietate. Ei ar putea corespunde, de asemenea, criteriilor pentru o nou─â tulburare psihic─â bazat─â pe evitarea/restric┼úia consumului de alimente, un nou diagnostic ad─âugat ├«n ultimul manual american de boli mintale adoptat ├«n 2014.