Copiii mofturoşi la mâncare sunt mai predispuşi la tulburări emoţionale

Potrivit studiului, peste 20% dintre copiii din SUA cu vârste între doi şi şase ani sunt dificili în ceea ce priveşte preferinţele alimentare. Studiul a fost efectuat pe un grup de 3.433 de participanţi, din care aproape 18% sunt consideraţi relativ dificili la masă în timp ce aproximativ 3% se află în categoria ,,extrem de dificili". ,,Copiii despre care vorbim în acest studiu nu sunt cei care uneori refuză să mănânce broccoli", spune Nancy Zucker, director al Centrului Duke pentru tulburări de alimentaţie, autorul principal al studiului, ci ,,este vorba despre copii care sunt atât de dificili la produsele alimentare încât acestea încep să le provoace probleme", a explicat cercetătorul. ,,Acest comportament extrem poate lua multe forme şi afectează sănătatea copilului, creşterea şi relaţia părinte-copil", a adăugat cercetătoarea. Cercetarea a constatat că acei copii cu o atitudine considerată ,,moderată" până la ,,foarte dificilă" în ceea ce priveşte hrana prezentau un risc semnificativ mai mare de simptome depresive şi de anxietate. Ei ar putea corespunde, de asemenea, criteriilor pentru o nouă tulburare psihică bazată pe evitarea/restricţia consumului de alimente, un nou diagnostic adăugat în ultimul manual american de boli mintale adoptat în 2014.