Copiii cu cancer, trataţi prin artă

1 2 jpg jpeg

Mai exact, micii pacienţi vor fi trataţi prin artă şi prin dramaterapie. ”Îi ajutăm pe copii să-şi învingă temerile, să-şi îmbunătăţească respectul de sine şi să se familiarizeze cu procedurile medicale din spitale”, a spus Shajjad Rizvi, fondatorul Asociaţiei ,,Little People”, organizaţia care a lansat acest program.

În prezent, membrii asociaţiei desfăşoară programe de asistenţă oncologică în spitale din Cluj-Napoca, Bucureşti, Timişoara şi din Iaşi, de luni până vineri, ajutând astfel peste 80% dintre copiii cu cancer din România.

În cadrul Asociaţiei activează şi grupul Temerarii. Adică adolescenţi şi tineri care au câştigat lupta cu cancerul. Prin intermediul programului ,,Poţi şi tu”, tinerii merg la unităţile de tratament pediatric din toată ţara şi oferă la rândul lor sprijin micuţilor pacienţi care luptă cu cancerul. Temerarii oferă speranţă copiilor, îi încurajează şi le readuc zâmbetul pe buze.

Asociaţia ”Little People” a primit luna aceasta o finanţare din partea Provident de 118.000 de lei pentru continuarea programului. În plus, instituţia financiară a mai oferit şi spaţiu publicitar pentru promovarea în presă a campaniilor şi programelor de asistenţă psiho-sociale menite să îmbunătăţească şanşele de supravieţuire a copiilor bolnavi de cancer.