Copiii care dorm cu părinţii sunt mai slabi

1 2 jpg jpeg

Desele treziri din timpul nopţii, pe care le au unii copii care dorm singuri, sunt asociate cu obezitatea, deoarece interferează cu hormonii de foame.

Cercetarea a fost realizată în Danemarca pe 497 de copii cu vârsta cuprinsă între doi şi şase ani, dintre care o parte dormeau alături de părinţi, iar ceilalţi singuri.

După ce părinţii au răspuns la mai multe întrebări legate de obiceiurile de somn şi starea de sănătate a copiilor, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că cei care dorm alături de părinţi sunt mai puţin predispuşi supraponderabilităţii sau obezităţii.

,,Copii care dorm alături de părinţi au oricum un sentiment mai mare de siguranţă dat de mângăierile mamei şi a tatălui. Sprijinul oferit copilului şi răspunsurile pozitive pe care acesta le primeşte din partea părinţilor nu poate duce la stări de nesiguranţă. De aceea, copilul nu se va trezi mai des în timpul nopţii, activându-se astfel şi hormonul foamei”, a afirmat Nanna Olsen, cercetător la Institutul de Medicină Preventivă a Spitalului Universitar din Copenhaga, Danemarca.

Rezultatele studiului au fost prezentate şi în cadrul Congresului European privind Obezitatea de la Lyon, Franţa.