Consumul de ap─â te face mai inteligent

1 2 jpg jpeg

,,Mai multe studii au demonstrat c─â deshidratarea este asociat─â cu o performan┼ú─â intelectual─â slab─â at├ót ├«n ceea ce prive┼čte memoria, c├ót ┼či aten┼úia'', este de p─ârere Caroline Edmonds, doctorand la East University din Londra.

Unele cercet─âri au ar─âtat, de exemplu, c─â spa┼úiile pline cu lichid din creier se extind atunci c├ónd corpul este deshidratat, ceea ce face ca ┼úesutul cerebral s─â se mic┼čoreze, fapt ce provoac─â o g├óndire mai... lent─â. Totodat─â, deshidratarea este un alt factor care afecteaz─â aten┼úia ┼či capacitatea de concentrare.

Pentru a testa capacitatea apei de a ├«mbun─ât─â┼úi activitatea cerebrala, Caroline Edmonds a rugat un grup de 34 persoane ├«nsetate, at├ót femei c├ót ┼či b─ârba┼úi, s─â ├«ndeplineasc─â mai multe sarcini, timp ├«n care acestora le-a fost monitorizat─â timpul de reac┼úie, memoria ┼či capacit─â┼úile de ├«nv─â┼úare. Doar c─â jum─âtate din grup a primit ap─â, iar cealalt─â nu.

Astfel, subiec┼úii care au b─âut aproximativ dou─â c─âni de ap─â ├«naintea ├«ndeplinirii sarcinilor au avut un timp de reac┼úie cu 14% mai ridicat dec├ót grupul care nu a primit ap─â. ├Än plus, s-a observat c─â grupul care a primit ap─â era mai fericit, mai pu┼úin confuz ┼či mai relaxat.