Consumi des energizante? Iată ce rişti!

1 2 jpg jpeg

Mai mult, cercetătorii de la Universitatea Adelaide din Australia susţin că legătura dintre consumul de băuturi energizante şi cazurile de internări ca urmare a bolilor de inimă este tot mai mare.

Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât tot mai mulţi adolescenţi şi tineri obişnuiesc să consume astfel de băuturi, fără să ştie exact care sunt riscurile la care se expun.

În cele mai multe din cazuri, pacienţii care se prezintă la spital în urma unui consum mai mare de băuturi energizante acuză palpitaţii şi dureri în zona pieptului.

În urma analizelor, specialiştii au ajuns la concluzia că 36% dintre pacienţii care s-au prezentat la spital acuzând simptome asociate problemelor cardiovasculare au spus că au băut cel puţin o băutură energizantă cu o zi înainte de a avea astfel de neplăceri.

„În ultimele decenii au devenit tot mai populare băuturile energizante, iar efectele lor nocive nu sunt suficient prezentate, fapt pentru care şi consumul lor e tot mai ridicat. Deşi ele pot reduce aparent din starea de oboseală, asta nu înseamnă că aduc numai beneficii sănătăţii“, a afirmat Ian Musgrave, medic în cadrul Universităţii Adelaide.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical Internaţional de Cardiologie.