Consumi des carbohidraţi? Iată la ce eşti predispus!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii susţin că alimentele care au un indice glicemic ridicat, cum este pâinea albă, covrigii, orezul sau fulgii de porumb, pot creşte riscul de apariţie a cancerului de plămâni.

Bine de ştiut este şi că predipoziţia este la fel de ridicată şi pentru persoanele care nu fumează şi care reprezintă 12% din totalul cazurilor de decese cauzate de cancerul pulmonar.

Indicele glicemic este un sistem de măsurare al carbohidraţilor şi arată cât de repede creşte nivelul de zahăr din sânge după ce persoana mănâncă.

Cercetătorii susţin că o alimentaţie bogată în carbohidraţi poate duce la creşterea nivelului de glucoză şi de insulină din sânge.

La rândul ei, această schimbare favorizează nivelul ridicat al hormonului numit factorul de creştere de tip insulinic, cunoscut pentru asociarea sa cu dezvoltarea cancerului pulmonar.

Specialiştii au ajuns la aceste concluzii după ce au efectuat o cercetare la care au participat 1.905 voluntari, diagnosticaţi de puţin timp cu această formă de cancer.

„În cazul persoanelor care au o dietă bogată în carbohidraţi am observat un risc cu 49% mai ridicat de a fi diagnosticaţi cu cancer de plămâni“, a afirmat Stephanie Melkonian, autorul cercetării şi profesor la Universitatea din Texas (SUA).