Consultaţii gratuite pentru pacientele diagnosticate sau suspecte de fibrom uterin

1 2 jpg jpeg

Mai exact, consultaţiilor vor avea loc de la ora 17.00, la Centrele de Excelenţă ARES (Spitalului Ponderas din Bucureşti, bulevardul Nicolae G. Caramfil Nr. 85 A, etaj 5, sala Amfiteatru).

Seminarul gratuit face parte din campania naţională „Rămâi femeie! Spune NU histerectomiei“. Important de ştiut este că la seminar pot participa 35 de paciente, cu diagnostic sau suspiciune de fibrom uterin. Înscrierile la acest eveniment se pot face contactând numărul 0745.355.437, în limita locurilor disponibile.

Dr. Rareş Nechifor, singurul medic român acreditat în efectuarea trainingului procedurii de embolizare a fibroamelor uterine, va oferi pacientelor informaţii esenţiale despre operaţia minim invazivă, fără recidivă, despre cauzele acestei afecţiuni şi va interpreta gratuit ecografiile tuturor participantelor.

În prezent, în România, peste 50 % dintre pacientele cu vârsta cuprinsă între 21 şi 49 de ani sunt diagnosticate cu fibrom uterin. De asemenea, vârsta medie de fibrom simptomatic a scăzut la 32-35 de ani. Una dintre metodele eficiente de tratament a fibroamelor uterine este reprezentată de procedura nechirurgicală de embolizare uterină, aceasta având o rată de succes intervenţional de 98%.

„Acest seminar permite pacientelor accesul direct şi specializat la informaţii vitale pentru sănătatea acestora. De aceea, mă bucur să le pot ajuta cu toate detaliile de care au nevoie. Fibromul uterin reprezintă o afecţiune serioasă, care, în prezent, poate fi tratată minim invaziv, procedura de embolizare fiind o opţiune alternativă celei chirurgicale şi se poate rezolva în doar 30 de minute. Ea constă în astuparea vaselor de sânge care alimentează fibroamele uterine. În urma procedurii de embolizare, fibroamele intră într-un proces de involuţie, de resorbţie, îşi reduc dimensiunile şi simptomele dispar. De asemenea, nu există recidivă“, explică medicul Rareş Nechifor.