Consult gratuit pentru persoanele care suferă de acnee

1 2 jpg jpeg

În cadrul proiectului, desfăşurat de Clinica Bioderm din Bucureşti şi de Clinica Hello Dermaskin din Ploieşti, pacienţii vor beneficia de o evaluare gratuită menită să determine stadiul şi cauzele acneei şi de un examen micologic gratuit, foarte important în stabilirea diagnosticului şi soluţiilor de tratament.

„Am întâlnit, de-a lungul practicii medicale, foarte mulţi pacienţi cu acnee dezorientaţi, resemnaţi după o serie de tratamente eşuate. Din păcate, acneea este o afecţiune care nu lasă doar urme fizice, ci mai ales cicatrici psihice, care pot avea un impact mare asupra dezvoltării personale, îndeosebi la vârste mai fragede, la adolescenţi. Am ales să lansăm această campanie în martie, atât pentru că este luna cadourilor, cât mai ales pentru faptul că la început de primăvară, foarte multe persoane sunt preocupate de detoxifiere, de purificare. Am gândit un program de eliminare a acneei în patru paşi, pe care noi îl implementăm în clinicile noastre de foarte mult timp, cu succes. Oferim gratuit primul pas, pentru că vrem să le arătăm, astfel, pacienţilor că acneea nu este o boală cu care trebuie să trăiască toată viaţa”, a precizat dr. Lucian Russu, medic dermatolog şi fondator al lanţului de clinici Bioderm.

Cum apare acneea?

Cauza principală a apariţiei problemei dermatologice este flora microbiană de la nivelul pielii şi a foliculului pilos, în special Propionibacterium Acnes. Propionibacterium Acnes este un bacil care trăieşte în partea profundă a foliculului şi care are un rol mare în producerea leziunilor inflamatorii din acnee.

Terenul specific acneicilor, caracterizat prin îngrăşarea pielii şi modificarea microclimatului de la nivelul pielii favorizează colonizarea masivă cu bacilul Propionibacterium Acnes. Deşi este o infecţie bacteriană, acneea se poate trata şi prin alte metode decât cu antibiotice, medicamente care au un impact pe termen lung asupra sistemului imunitar, digestiv şi întregului organism. Campania „Scapă de acnee în 4 paşi” (dintre care primul se oferă gratuit, anume consultaţia) se desfăşoară în clinicile Bioderm Floreasca (Calea Floreasca, nr. 111-113, sector 1, Bucureşti), Bioderm Nord (Şoseaua Pipera-Tunari, nr. 44, Voluntari-Ilfov), Bioderm Eminescu (Strada Mihai Eminescu, nr. 42, sector 1, Bucureşti) şi clinica Hello Dermaskin (Strada Avram Iancu, nr.4, Ploieşti). Programările pentru Bucureşti se vor putea face la call-center 031.91.01, iar în Ploieşti, pacienţii se pot programa pentru evaluări gratuite la numărul 0731.608.254.