Condimentul care ,,şterge” amintirile neplăcute

1 2 jpg jpeg

Curcuma, un compus galben strălucitor care se obţine din rădăcina indiană cunoscută sub numele de turmeric, ajută la eliminarea amintirilor mai puţine plăcute din memorie.

Specialiştii spun că această descoperire poate ajuta la dezvoltarea de noi tratamente care să aducă beneficii persoanelor care suferă de tuburări psihologice.

Proprietăţile terapeutice ale curcumei au fost descoperite în urma mai multor analize de laborator realizate pe cobai.

În primă fază, oamenii de ştiinţă au folosit anumite sunete pentru a le induce senzaţia de teamă. Ulterior, ei au împărţit cobaii în două grupuri: unul care a avut o alimentaţie normală şi unul care aveau o dietă bogată în curcumă.

Astfel, după ce i-au supus din nou pe cobai la sunetele puternice, ei au observat că cei care au mâncat curcumă erau mai relaxaţi, spre deosebire de ceilalţi.

,,Amintirile neplăcute sunt des întâlnite la persoanele care suferă de stres post-traumatic, dar şi la cei cu tulburări psihologice. Rezultatele obţinute au arătat că includerea curcumei în dietă este o bună modalitate prin care ajutăm la înlăturarea acestor amintiri. Având în vedere efectul său antiinflamator, condimentul aduce beneficii şi în cazul despresiei, a stărilor de anxietate, a stresului post-traumatic”, a afirmat Glenn Schafe, profesor la Universitatea de Stat din New York, SUA.