Condimentul care îi ajută pe astmatici

2 jpg jpeg

Speciali┼čtii au descoperit c─â ingredientele din r─âd─âcina de ghimbir interac┼úioneaz─â cu beta-agoni┼čtii, componente ale medicamenetelor prescrise pentru astm.

Mai exact, ghimbirul ajut─â la cre┼čterea nivelul de relaxare a c─âilor respiratorii, prevenind astfel apari┼úia crizelor de astm.

├Än cadrul cercet─ârii, ├«n prim─â faz─â oamenii de ┼čtiin┼ú─â au testat mai multe substan┼úe pe mostrele de ┼úesut muscular neted de la nivelul c─âilor respiratorii.

Ulterior, ei au testat pe alte mostre de ┼úesut combina┼úia dintre beta-agoni┼čtii de tipul izoproterenol ┼či componentele ghimbirului (gingerol, shogaol).

Spre deosebire de primele substanţe testate, componentele ghimbirului au fost cele care au ajutat la relaxarea căilor respiratorii.

,,Dac─â reu┼čim s─â ├«n┼úelegem mecanismele prin care componentele ghimbirului afecteaz─â c─âile respiratorii vom putea descoperi noi utiliz─âri terapeutice ├«n cazul simptomelor astmului. Boala a devenit din ce ├«n ce mai frecvent─â ├«n ultimii ani. Cu toate acestea, pu┼úine dintre medicamentele de pe pia┼ú─â ├«┼či fac pe deplin efectul ├«n cazul simptomelor astmuluiÔÇŁ, a precizat Elizabeth Townsend, medic la Universitatea Columbia din SUA.

Concluziile studiului au fost prezentate ├«n cadrul conferin┼úei de anul acesta de la Philadelphia a ,,American Thoracic SocietyÔÇŁ.