Condimentul care îi ajută pe astmatici

2 jpg jpeg

Specialiştii au descoperit că ingredientele din rădăcina de ghimbir interacţionează cu beta-agoniştii, componente ale medicamenetelor prescrise pentru astm.

Mai exact, ghimbirul ajută la creşterea nivelul de relaxare a căilor respiratorii, prevenind astfel apariţia crizelor de astm.

În cadrul cercetării, în primă fază oamenii de ştiinţă au testat mai multe substanţe pe mostrele de ţesut muscular neted de la nivelul căilor respiratorii.

Ulterior, ei au testat pe alte mostre de ţesut combinaţia dintre beta-agoniştii de tipul izoproterenol şi componentele ghimbirului (gingerol, shogaol).

Spre deosebire de primele substanţe testate, componentele ghimbirului au fost cele care au ajutat la relaxarea căilor respiratorii.

,,Dacă reuşim să înţelegem mecanismele prin care componentele ghimbirului afectează căile respiratorii vom putea descoperi noi utilizări terapeutice în cazul simptomelor astmului. Boala a devenit din ce în ce mai frecventă în ultimii ani. Cu toate acestea, puţine dintre medicamentele de pe piaţă îşi fac pe deplin efectul în cazul simptomelor astmului”, a precizat Elizabeth Townsend, medic la Universitatea Columbia din SUA.

Concluziile studiului au fost prezentate în cadrul conferinţei de anul acesta de la Philadelphia a ,,American Thoracic Society”.