Condimentul care ajută la prevenirea gastroenteritei

2 jpg jpeg

Compusul, cunoscut sub numele de carvacrol, are efecte de prevenire a norovirusului, cel care duce la apariţia gastronteritei.

În cadrul experimentelor din laborator, specialiştii au observat că acest compus acţionează ca ,,un strat de protecţie” împotriva problemei digestive.

Mai exact, rezultatele multiplelor analizele au arătat că substanţa din oregano acţionează asupra elementelor noroviruslui, ceea ce îl împiedică să se dezvolte şi să apară simptomele gastroenteritei.

,,În combinaţie cu alte substanţe antimicrobiene, carvacrolul este utilizat în multe dintre cazuri ca dezinfectant alimentar. Urmează să realizăm şi alte cercetări de amploare. Dacă rezultatele o să arate că acest compus este atât de benefic o să gândim şi la o terapie care să prevină mai uşor gastroenterita”, a afirmat Kelly Bright, autoarea cercetării, de la Universitatea din Arizona.

Important de ştiut este că acest compus din oregano nu este indicat să fie administrat ca atare, mai ales că poate cauza arsuri la nivelul limbii. El trebuie utilizat în combinaţie cu alte compuşi benefici.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Microbiologia aplicată”.