Condimentul care ajut─â la prevenirea gastroenteritei

2 jpg jpeg

Compusul, cunoscut sub numele de carvacrol, are efecte de prevenire a norovirusului, cel care duce la apariţia gastronteritei.

├Än cadrul experimentelor din laborator, speciali┼čtii au observat c─â acest compus ac┼úioneaz─â ca ,,un strat de protec┼úieÔÇŁ ├«mpotriva problemei digestive.

Mai exact, rezultatele multiplelor analizele au ar─âtat c─â substan┼úa din oregano ac┼úioneaz─â asupra elementelor noroviruslui, ceea ce ├«l ├«mpiedic─â s─â se dezvolte ┼či s─â apar─â simptomele gastroenteritei.

,,├Än combina┼úie cu alte substan┼úe antimicrobiene, carvacrolul este utilizat ├«n multe dintre cazuri ca dezinfectant alimentar. Urmeaz─â s─â realiz─âm ┼či alte cercet─âri de amploare. Dac─â rezultatele o s─â arate c─â acest compus este at├ót de benefic o s─â g├óndim ┼či la o terapie care s─â previn─â mai u┼čor gastroenteritaÔÇŁ, a afirmat Kelly Bright, autoarea cercet─ârii, de la Universitatea din Arizona.

Important de ┼čtiut este c─â acest compus din oregano nu este indicat s─â fie administrat ca atare, mai ales c─â poate cauza arsuri la nivelul limbii. El trebuie utilizat ├«n combina┼úie cu alte compu┼či benefici.

Concluziile studiului au fost publicate ├«n Jurnalul Medical ,,Microbiologia aplicat─âÔÇŁ.