Compuşii din bere, de ajutor în cazul diabetului
Coordonatorul cercetării, Patrice Cani, de la Universitatea Catolică din Louvain, Belgia, a afirmat că după cele opt săptămâni de tratament cu aceşti compuşi, care se numesc tetrahidro izo-acid alfa, sensibilitatea la insulină s-a normalizat şi au început să apară beneficiile metabolice.
Şi rezultatele cercetărilor anterioare au evidenţiat că hameiul conţine compuşi care au rol antiinflamtor şi care pot aduce beneficii în tratarea tulburărilor metabolice, precum rezistenţa insulină şi diabetul de tipul II.
,,Sper ca aceste descoperiri să fie doar unul din primii paşi care să contribuie la efectele pozitive ale tratamentului la care pot să apeleze persoanele diabetice care suferă de obezitate”, a precizat Patrice Cani.
Pe lângă aceste beneficii, oamenii de ştiinţă susţin că berea ajută la scăderea colesterolului ,,rău”, menţine densitatea osoasă şi are efect antidepresiv şi antinervos.
Rezultatele studiului au fost publicate în revista ,,PLoS ONE”.