Colesterol ridicat: cum te avertizează corpul că există o problemă

cole jpg

Deși colesterolul ridicat este cunoscut pentru lipsa simptomelor, un expert a împărtășit semnele de avertizare care ar putea apărea în corpul tău. Este esențial să faci ceva pentru a nu avea mai târziu un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Deși nu tot colesterolul este rău pentru organismul tău, cel cunoscut sub numele de LDL te poate expune la un risc mai mare de a dobândi alte afecțiuni. De aceea este important să ai situația sub control. Dr. Monika Wassermann a împărtășit semnele care ar putea anunța pericolul.

 „În general, dacă avem colesterolul ridicat, nu avem simptome specifice. De aceea,  este necesar un test de sânge.

Din cauza acestei lipse de simptome, boala este considerată una tăcută.  Iată câteva avertismente la care ar trebui să fii atent, deoarece ar putea indica colesterolul ridicat din organism!

Un semn ar putea fi amorțeala de la nivelul picioarelor. Acest lucru semnalează formarea plăcii în artere și vase de sânge.

Alte probleme care semnalează boala pot fi: unghiile palide, infarctul miocardic, durerile în piept, răceală extremă în partea inferioară a corpului;

Dificultăți frecvente la nivelul respirației, greaţă, oboseală, creșterea tensiunii arteriale;

„Te sfătuiesc cu tărie să cauți ajutor medical dacă ai oricare dintre simptomele de mai sus”, recomandă ea..

Medicul poate să îți ia sânge din braț sau dintr-un degent, pentru ca suspiciunea să fie spulberată.

Odată ce ai confirmarea că ai colesterolul ridicat, un medic va determina cel mai bun tratament pentru tine.Din fericire, poți face multe pentru a schimba situația, de la modificarea stilului de viață, la găsirea celor mai bune medicamente.

De exemplu, dieta care te poate ajuta se concentrează pe reducerea consumului de alimente grase, bogate în grăsimi saturate.

În astfel de momente, meniul poate consta în:

-Pește gras (macrou și somon);

-Orez brun, pâine și paste;

-Nuci si seminte;

-Fructe și legume;