Citricele te feresc de accidentul vascular cerebral

1 2 jpg jpeg

Studiile anterioare au mai sugerat faptul că fructele şi legumele ajută la protejarea împotriva unui accident vascular cerebral (AVC), datorită compuşilor care îi conţin, cunoscuţi sub numele de flavonoide, şi care îmbunătăţesc funcţiile vaselor de sânge.

Rezultatele cercetării au arătat că femeile care au o dietă bogată în citrice au un risc cu 19% mai scăzut să se formeze cheaguri de sânge, care duc ulterior la AVC.

,,Cercetarea noastră aduce un alt indiciu în ceea ce priveşte flavonoidele şi efectele lor benefice împotriva accidentului vasculare cerebral. Sfătuiesc femeile să aibă o alimentaţie cât mai bogată în citrice, deoarece sunt o sursă mai bună de flavonoide decât suplimentele medicamentoase care le conţin", a afirmat Kathryn M. Rexrode, medic la Şcoala de Medicină Harvard, din Boston (SUA).

Pentru realizarea cercetării, oamenii de ştiinţă au analizat pe o perioadă de 14 ani dosarele medicale a 70.000 de femei, care erau asistente medicale.

La înscriere şi o dată la patru ani, participantele au fost rugate să completeze un chestionar privind obiceiurile lor alimentare. Dintre toate femeile, cele care aveau o alimentaţie bogată în citrice erau şi cele care erau cel mai puţin predispuse AVC-ului.