Chiropractica, tratamentul neinvaziv al hipertensiunii

1 2 jpg jpeg

Deşi preferată şi recunoscută la nivel internaţional pentru efectele vizibile într-un timp relativ scurt asupra sănătăţii pacienţilor, în România, această formă de tratament este puţin cunoscută şi este practicată de multe ori de persoane neinstruite corespunzător, ceea ce poate dăuna grav pacienţilor.

În perioada 10 octombrie – 1 noiembrie, dr. Lou Jacobs, specialist chiropractor din Statele Unite ale Americii, va fi prezent în Bucureşti pentru pacienţii români care vor putea face programări pentru consultaţii prin intermediul clinicii Intermedicas. Dr. Jacobs este primul chiropractor american atestat în România şi este unul dintre cei doi chiropractori recunoscuţi de către Ministerul Sănătăţii prin avizul de practică acordat de către „Ordinul practicienilor de medicină complementară/alternativă” din România.

Armonizează conexiunile nervi-creier-corp

Având ca principiu general funcţionarea normală a sistemului nervos, sesiunile de chiropractică pot ameliora starea persoanelor care prezintă hipertensiune arterială, o afecţiune cardiovasculară întâlnită la peste 40% din români. „Hipertensiunea poate avea efecte negative asupra inimii, creierului şi rinichilor, de aceea este importantă într-o primă instanţă diagnosticarea corectă şi la timp. În ultimii ani, a scăzut îngrijorător vârsta la care această afecţiune este depistată, iar primele semne sunt starea de letargie, senzaţia de ameţeală sau de amorţeală, dureri în piept, accelerarea ritmului cardiac sau dureri de cap acute. Chiropractica poate interveni pentru a regla acest dezechilibru care apare în organism prin armonizarea conexiunilor dintre nervi, creier şi corp”, declară dr. Lou Jacobs.

Citeşte mai multe pe această temă AICI