Chelia te expune riscului de boli cardiace

1 2 jpg jpeg

Un studiu recent în domeniu, efectuat pe aproximativ 37.000 de persoane, sugerează că bărbaţii cu chelie sunt cu 32% mai expuşi riscului de a suferi afecţiuni cardiace, spre deosebire de cei care nu au probleme cu pierderea părului.

Rezultatele au fost publicate în Jurnalul Online „Bmj Open“, în care se precizează că riscurile pentru sănătatea inimii nu sunt atât de mari cum sunt cele cauzate de fumat şi de obezitate.

Fundaţia Britanică pentru Sănătatea Inimii recomandă bărbaţilor să îşi concentreze atenţia mai mult pe problema îngroşării taliei, decât pe modificarea liniei părului.

Până la urmă, deplasarea liniei părului este un fenomen natural, acceptat de mulţi bărbaţi care au trecut de prima tinereţe.

Jumătate din populaţia masculină se confruntă cu deplasarea liniei părului începând cu vârsta de 50 de ani şi 80% dintre bărbaţi prezintă chelie până la vârsta de 70 de ani.

Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo, coordonaţi de omul de ştiinţă Tomohide Yamada au confirmat descoperirea unei legături între apariţia cheliei, în special în creştetul capului, şi dezvoltarea afecţiunilor coronariene.

„Considerăm că este o legătură între acestea, dar nu atât de puternică precum este asocierea bolilor de inimă provocate de fumat, de obezitate, de nivelul mare de colesterol şi de hipertensiune“, spune Yamada. Concluzia acestui studiu este că apariţia cheliei poate influenţa bolile cardiace.