Cheia mariajului de succes este la EL

1 2 jpg jpeg

Soţia este o mamă bună, o parteneră de încredere, un prieten adevărat şi a dovedit că este şi gospodină desăvârşită.

Cercetările amănunţite arată că toate aceste calităţi nu contează atât de mult când vine vorba de o căsnicie reuşită, comparativ cu importanţa pe care o au personalitatea şi sănătatea soţului.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că un partener cu personalitate agreabilă şi care se îngrijeşte de sănătatea lui deţine rolul principal în filmul „cum am trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi“.

„O căsnicie armonioasă ţine mai mult de sănătatea soţului decât de cea a soţiei. Potrivit studiilor, sănătatea lui este în strânsă legătură cu conflictele în căsătorie“, spune James Iveniuk, autorul studiului şi cercetător la Universitatea din Chicago, SUA.

Mai multe pe aceeaşi temă poţi citi:

Studiile anterioare s-au axat pe efectele căsniciei asupra sănătăţii partenerilor. Iveniuk şi echipa sa de oameni de ştiinţă au luat în considerare modul cum influenţează starea de sănătate a soţilor calitatea căsniciei.

În consecinţă, cercetătorii au analizat cei mai importanţi indicatori de sănătate şi caracteristicile personalităţii partenerilor, precum şi legătura dintre acestea şi bunul-mers al mariajului.

Pentru studiu s-au folost date provenite de la 953 de cupluri, căsătorite sau care trăiau în concubinaj. Vârsta bărbaţilor, cât şi a femeilor s-a situat între intervalul 63 şi 90 de ani, iar relaţia acestora a durat, în medie, 39 de ani.

Rezultatele studiului au fost publicate recent în Jurnalul de Căsnicie şi Familie.