Cereala care are grijă de sănătatea inimii şi previne diabetul

1 2 jpg jpeg

Rezultatele cercetării au arătat că cereala, inclusă în alimentaţie, poate reduce nivelul de zahăr în sânge, ceea ce scade considerabil predispoziţia pentru diabet.

Specialiştii de la Universitatea din Suedia sunt de părere că amestecul de fibre pe care îl conţine orzul aduce numeroase beneficii sănătăţii.

Mai mult, studiile au arătat că orzul poate ajuta la reducerea apetitului alimentar, ceea ce este de ajutor mai ales când vrem să slăbim.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă au analizat obiceiurile alimentare în cazul mai multor participanţi de vârstă mijlocie, pe o perioadă de trei ani.

Astfel, la finalul studiului ei au ajuns la concluzia că cei care obişnuiau să consume la micul dejun sau la alte mese din zi orz aveau o stare de sănătate mai bună, spre deosebire de ceilalţi voluntari.

„Este surprinzător că o cereală care nu este foarte des folosită poate aduce atât de multe beneficii sănătăţii. Chiar şi consumul de pâine care este preparată din orz poate ajuta la reglarea apetitului alimentar şi reduce gradul de inflamaţii din organism“, a precizat Anne Nilsson, profesor asociat în cadrul Universităţii din Suedia.