Cercet─âtorii au descoperit originea maladiei Parkinson

2 jpg jpeg

Autorii studiului au identificat ├«n creier o serie de fibre care se fac vinovate de declan┼čarea maladiei Parkinson, o boal─â neurologic─â degenerativ─â, potrivit francetvinfofr,. citat de Mediafax.

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â explic─â faptul c─â o protein─â care se acumuleaz─â sub forma unei panglici deasupra neuronilor provoac─â, ├«n func┼úie de forma acelor acumul─âri, mai multe maladii neurologice, inclusiv Parkinson.

Cercet─âtorii francezi ┼či belgieni au verificat descoperirea ├«ntr-un studiu realizat pe ┼čoareci, pentru a demonstra faptul c─â acea protein─â cauzeaz─â ├«ntr-adev─âr sindromul parkinsonian. Oamenii de ┼čtiin┼ú─â sper─â s─â dezvolte ├«n viitorul apropiat o serie de anticorpi ┼či alte tratamente eficiente ├«mpotriva acestei boli grave.

├Än Fran┼úa, 1% din totalul persoanelor ├«n v├órst─â de peste 65 de ani sufer─â de Parkinson, av├ónd o calitate a vie┼úii degradat─â ┼či fiind nevoite s─â se bazeze pe medicamente costisitoare care au o eficien┼ú─â redus─â.

Noua descoperire ar trebui s─â permit─â, de asemenea, o diagnosticare mai timpurie a persoanelor care dezvolt─â maladia Parkinson.