Cele mai bune arme anticaniculă

1 2 jpg jpeg

Dieta se numără printre principalele arme anticaniculă. În plus, adoptarea unui anumit regim alimentar contribuie şi la remodelarea siluetei în vederea zilelor în care ne vom afişa în costum de baie.

Fructe, legume şi hidratare

"Un meniu bazat preponderent pe fructe şi legume ne ajută să suportăm mai uşor temperaturile crescute ale verii. De asemenea, puteţi mânca şi peşte, carnea acestuia fiind uşor de digerat. Un alt aspect important este hidratarea. Trebuie să beţi peste doi litri de lichide pe zi, preponderent apă. Astfel, veţi pierde şi din kilogramele acumulate în plus, dar vă va fi şi mult mai uşor să suportaţi canicula", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Adio, sandviciuri!

Carnea roşie ar trebui evitată în zilele foarte calde ale verii pentru că se digeră greu şi este bogată în grăsimi. "De asemenea, sandviciurile nu sunt recomandate, mai ales dacă le faceţi cu bacon, salam etc. Acestea nu conţin doar grăsimi, ci şi conservanţi artificiali. Pentru a beneficia şi de proteine, puteţi mânca ouă, carne de pui şi peşte. Evident, fără cartofi prăjiţi şi, în general, fără prăjeli şi sosuri, dar şi fără produse de patiserie sau prăjituri.

Citeşte continuarea articolului AICI.