Cele mai bune alimente pentru micul dejun

1 2 jpg jpeg

Anumite alimente sunt recomandate la orice oră din zi, dar sunt unele produse care, mâncate la micul dejun, îţi oferă toată energia şi substanţele nutritive de care ai nevoie pentru un start optim.

Înainte de a vorbi despre alimentele recomandate dimineaţa, aminteşte-ţi că micul dejun are un rol foarte important. Să sari peste el, nu este cea mai bună idee, fiindcă asta te poate determina să te supraalimentezi mai târziu. Din fericire, sunt foarte multe alimente care pot fi mâncate la primele ore ale zilei şi sunt foarte sănătoase.

Iaurtul grecesc

Această gustare cremoasă conţine mult calciu şi are de aproape două ori mai multe proteine, decât iaurtul simplu, ceea ce îţi dă senzaţia de saţietate pentru mai mult timp. Vrei să îl faci chiar mai gustos şi mai sănătos? Alege un iaurt degresat în care să adaugi bucăţi de fructe de pădure. Astfel, obţii dulceaţă şi aromă.

Grapefruit

Acest fruct te ajută să te hidratezi, în timp ce antioxidanţii stimulează imunitatea, iar tu te vei simţi îndestulată pentru câteva ore. Dacă vrei să şi scapi de kilogramele în plus, atunci chiar ai nimerit fructul cel mai potrivit. Conform unui studiu, o jumătate de grapefruit, consumat înainte de fiecare masă, te poate ajuta să slăbeşti mai uşor, datorită proprietăţilor de ardere a grăsimilor şi a efectului de reglare a nivelurilor de insulină.

Citeşte mai multe despre acest subiect AICI