Cel mai bun implant dentar

1 2 jpg jpeg

Se intampla, deseori, ca cel mai bun lucru sa fie si cel mai ieftin; in stomatologie, insa, nu este tocmai adevarat deoarece s-a demonstrat ca, implantele dentare la pret scazut, la oferte, nu ofera pacientilor un suport real, o calitate a produsului sau o garantie ca in timp nu vor aparea efecte nedorite sau neasteptate.

Care este cel mai bun implant dentar?

De-a lungul timpului, au aparut peste 500 de companii specializate in studiile ce vizeaza strict acest domeniu, al tehnicii dentare, insa, in ultimii ani, doar companiile mari, companiile puternice si-au mai permis acest lux de a mai investi in cercetare. Motivul fiind, bineinteles, lipsa de resurse materiale. Deci, este de inteles de ce pacientii sunt debusolati si nu stiu pe mana cui sa mearga atunci cand dau nas in nas cu atat de multe variante.

La nivel mondial, topul producatorilor de implant dentar este alcatuit din: Nobel Biocare, Biomet 3l, Astra Tech, Ankylos, Zimmer Dental si Straumann.

Si acum, ca sa va raspund la intrebare, cel mai bun, in aceasta categorie este cel care rezista cel mai mult timp pe o suprafata lucrata la nivel microscopic. Si in acest sens, se afla o noua categorizare a acestor suprafete.

Suprafete pentru studii si cercetare

Se incepe, in mod evident, cu TiUnite Straumann si OsseoSpeed Astra Tech si se incheie cu Nobel Replace Tapered CC si Nobel Activ, ambele componente ale Nobel Biocare, compania care inca mai permite cercetarea in domeniu.

Am vorbit in cele de mai sus de cele mai serioase firme care produc cele mai bune implanturi, la nivel mondial. Insa, acum ne vom axa strict pe materialul din care sunt confectionate si care ar fi cea mai buna alegere, in functie de nevoile fiecaruia.

Ce trebuie sa urmaresc in alegerea unui implant dentar?

De la inceput trebuie sa stiti ca, majoritatea acestora sunt confectionate din titan, insa diferenta dintre ele este data de insasi forma si tratamentul corespunzator acestuia.

Dupa cum am mai spus, nu trebuie sa cautam cel mai mic pret, doarece poate fi inselator, insa, datorita faptului ca in ultimii ani preturile au tot scazut, iar beneficiile acestora sunt pe termen lung si foarte lung, consider ca nu ar trebui sa va faceti griji.

Cel mai bun implant dentar este acela care asigura, in timp, un dinte sanatos, functional si nu in ultimul rand estetic. Pe langa acestea, conteaza si brandul ales, deoarece cu cat este mai cunoscut, cu cat rezista mai mult, cu atat e mai scump iar rezultatele sunt cele asteptate.

Ca si o concluzie, dupa cele spuse, cea mai buna decizie este cea a unui implant inserat in os din titan sau zirconiu, alegerea unei marci cunoscute, pentru o longevitate mai mare, alegerea unui cabinet specializat bun si cunoscut, precum si materialele ajutatoare acestei lucrari sa fie de calitate iar bonturile si ele tot din titan sau zirconiu.