Cei mai periculoşi aditivi de care să te fereşti!

Aspartam (E 951) Este un îndulcitor artificial care se găseşte în aşa-zisele produse dietetice ori în cele fără zahăr. Oamenii de ştiinţă spun că, alături de alţi îndulcitori artificiali, aspartamul poate duce la apariţia multor afecţiuni: obezitate, dureri de cap şi unele tipuri de cancer. Studii recente arată că îndulcitorii artificiali pot afecta metabolismul şi chiar starea de spirit. Sirop de porumb bogat în fructoză Este un îndulcitor care se găseşte în produsele alimentare prelucrate, cum sunt pâinea, bomboanele, iaurturile, sosurile pentru salate, legumele conservate şi cerealele. Acest îndulcitor este toxic pentru ficat, iar consumul excesiv contribuie la rezistenţa la insulină, mărind riscul apariţiei diabetului zaharat şi a bolilor de inimă. Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro