Ceapa, inamicul de temut al gripei

Persoanele care mănâncă frecvent ceapă sunt ferite de boli de inimă şi de tromboze venoase. Mai mult, fructosanul - o substanţă din conţinutul acesteia - îi conferă proprietăţi diuretice. Nu îl ultimul rând, banala ceapă - în special sucul ei - are proprietăţi antiinflamatorii, antiparazitare şi contribuie mult la menţinerea în limite normale a colesterolului. Cataplasme antituse Dacă totuşi aţi răcit, tot ceapa vă poate scăpa de tuse, febră şi dureri în gât. Tăiaţi două cepe julien şi le băgaţi la cuptor. După ce s-au copt, le zdrobiţi, le puneţi într-un tifon, aplicaţi cataplasma pe piept şi o ţineţi de seara până dimineaţa. În 21 de zile învingeţi crizele reumatice Pentru a scăpa de durerile cauzate de crizele reumatice, trebuie să curăţaţi două cepe de mărime medie, să le tăiaţi şi să le fierbeţi un sfert de oră în jumătate de litru de apă. Din acest amestec trebuie să beţi dimineaţa - pe stomacul gol - şi seara - înainte de culcare - câte o ceşcuţă. Pentru a avea eficienţă, o cură trebuie să dureze 21 de zile.