Ceaiuri din plante medicinale pentru fiere

1 2 jpg jpeg

Într-un organism sănătos, fierea este de culoare galbenă, alcalină şi neiritabilă, cu o consistenţă fluidă sau uşor vâscoasă.

Într-un organism bolnav, cu un înalt grad de intoxicare, fierea devine verde-închis, aproape neagră, şi are acţiune acidă şi corozivă asupra ţesuturilor. În această stare nu se mai scurge spre duoden, se blochează pe canale şi provoacă inflamarea ficatului, a vezicii biliare şi arsuri în intestin.

Ceai de mentă

Alimentele care trebuie evitate de bolnavii de colecist, pentru a preÎntâmpina apariţia unei colici biliare şi a complicaţiilor sale sunt următoarele: maioneza, salata de vinete sau altele cu ulei, fripturi grase, afumăturo, smântână, prăjeli, tochitură şi ouă. Pentru a scăpa de crizele de fiere, sunt indicate să fie consumate ceaiuri din plante medicinale.

Menta, sub formă de infuzie din 1-2 linguriţe de plantă la o cană de apa. Are efect antiseptic, detoxifiant hepatic şi antispastic. Se recomandă în uz intern 2-3 căni pe zi pentru diskinezie biliară şi stări de greaţă.