Ceaiul verde, posibil tratament împotriva cancerului

2 jpg jpeg

Mai exact, speciali┼čtii de la Institutul de Bioinginerie ┼či Nanotehnologie din Singapore au aflat c─â una dintre substan┼úele din con┼úinut, cunoscut─â sub denumirea de EGCG (Galat de epigalocatechina), este un ,,transportorÔÇŁ ideal de proteine care combat boala.

├Än cadrul cercet─ârii, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au injectat combina┼úia dintre EGCG ┼či herceptin─â la mai mul┼úi cobai care sufereau de diferite tipuri de cancer.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că substanţele injectate au ajuns la nivelul tumorilor, reducându-le dimensiunea.

,,├Än combina┼úie cu herceptina, substan┼úa EGCG formeaz─â un complex care ajut─â la mic┼čorarea dimensiunii tumorilor canceroase. Important este c─â am descoperit c─â unele substan┼úe din ceaiul verde aduc beneficii ├«n cazul cancerului, ceea ce ne ajut─â la g─âsirea de noi medicamente ├«mpotriva acestei afec┼úiuniÔÇŁ, a precizat Joo Eun Chung, medic la Institutul de Bioinginerie ┼či Nanotehnologie din Singapore.

De┼či ├«n cantitatea mare combina┼úia dintre cele dou─â substan┼úe poate avea efect toxic, speciali┼čtii sus┼úin c─â ├«n doz─â optim─â pot fi folosite pentru a combate boala tot mai des diagnosticat─â.