Ceaiul verde, posibil tratament împotriva cancerului

2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii de la Institutul de Bioinginerie şi Nanotehnologie din Singapore au aflat că una dintre substanţele din conţinut, cunoscută sub denumirea de EGCG (Galat de epigalocatechina), este un ,,transportor” ideal de proteine care combat boala.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă au injectat combinaţia dintre EGCG şi herceptină la mai mulţi cobai care sufereau de diferite tipuri de cancer.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că substanţele injectate au ajuns la nivelul tumorilor, reducându-le dimensiunea.

,,În combinaţie cu herceptina, substanţa EGCG formează un complex care ajută la micşorarea dimensiunii tumorilor canceroase. Important este că am descoperit că unele substanţe din ceaiul verde aduc beneficii în cazul cancerului, ceea ce ne ajută la găsirea de noi medicamente împotriva acestei afecţiuni”, a precizat Joo Eun Chung, medic la Institutul de Bioinginerie şi Nanotehnologie din Singapore.

Deşi în cantitatea mare combinaţia dintre cele două substanţe poate avea efect toxic, specialiştii susţin că în doză optimă pot fi folosite pentru a combate boala tot mai des diagnosticată.