Ceaiul verde, bun pentru creier

1 2 jpg jpeg

Studiul, realizat în China, a arătat că substanţele din compoziţia ceaiului verde ajută la dezvoltarea de celule noi în creier, aducând beneficii memoriei şi procesului de învăţare.

,,Multe cercetări au arătat că ceaiul verde, consumat periodic, previne apariţia problemelor cardiace. În urma analizelor efectuate am ajuns la concluzia că ceaiul aduce beneficii şi sănătăţii cerebrale, având impact asupra mecanismelor celulare ale creierului”, a afimat Yun Bai, profesor la Universitatea Militară ,,Chongqing” din China.

Cercetătorii au analizat în special substanţa epigalocatechin galate (EGCG), care ajută la îmbunătăţirea funcţiilor cognitive şi la generarea de noi neuroni.

Studiul a fost realizat de specialişti pe două grupuri de cobai, dintre care doar o parte au primit substanţa EGCG. Ulterior, toţi au fost instruiţi timp de trei zile pentru a găsi o platformă dintr-un labirint special conceput.

După alte şapte zile de instruire, cobaii au fost testaţi pentru a vedea dacă reuşesc să găsească platfoma ascunsă. Dintre toţi, ce care au primit substanţa EGCG au reuşit să găsească mai rapid decât ceilalţi platforma.

,,Toate aceste rezultate ne ajută să înţelegem că ceaiul verde ajută la prevenirea bolilor degenerative şi a pierderilor de memorie”, a adăugat Yun Bai, conducătorul studiului.

Rezultatele obţinute au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Nutriţia Moleculară şi Cercetări Alimentare”.