Ceaiul ┼či cafeaua te feresc de stafilococul auriu

2 jpg jpeg

Bacteria este cunoscută ca fiind rezistentă la tratamentul cu meticilină (penicilină semisintetică). Rezultatele cercetării, efectuate pe 5.500 de americani, au arătat că persoanele care beau ceai sau cafea fierbinte sunt cu 50% mai puţin predipuse să contracteze bacteria, faţă de ceilalţi care nu consumă astfel de băuturi.

,,Se pare c─â ceaiul sau cafeaua fierbinte con┼úi propiet─â┼úi antimicrobiene. Descoperirile noastre cresc posibilitatea g─âsirii unui tratament pentru bacteria Staphylococcus aureusÔÇŁ, a precizat coordonatorul studiului, Eric Matheson, de la Universitatea Carolina de Sud, Charleston (SUA).

Studiul a fost publicat ├«n ,,Annals of Family MedicineÔÇŁ. Staphylococcus aureus este o bacterie patogen─â care poate produce infec┼úii ale ┼úesuturilor ┼či chiar septicemie.