Ceaiul negru te ajută să scapi de hipertensiune

1 2 jpg jpeg

Rezultatele studiului au arătat că persoanele care consumă trei ceşti de ceai negru pe zi pot reduce valoarea tensiunii arteriale cu 2 sau 3 puncte.

Deşi nu este vorba de o reducere semnficativă a tensiunii, oamenii de ştiinţă sunt de părere că treptat scade şi riscul apariţiei bolilor cardiace.

,,Chiar şi diferenţele mai mici ale valorilor tensiunii arteriale pot fi asociate cu reducerea cu 10% a prevalenţei hipertensiunii şi cu scăderea cu 7-10% a afecţiunilor inimii”, a afirmat Jonathan M. Hodgson, profesor la Şcoala de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii de Vest din Australia.

Cercetarea a fost realizată pe 95 de femei şi bărbaţi, care consumau în mod regulat ceai. Ulterior, jumătate dintre participanţi au băut câte trei ceşti de ceai negru pe zi timp de şase luni, în timp ce ceilalţi au consumat o băutură placebo, care avea o aromă similară ceaiului negru.

La finalul cercetării, participanţii care au consumat ceai negru aveau valoarea tensiunii arteriale mai mică cu 3 puncte, faţă de valoarea iniţială.

Ceaiul negru ajută la îmbunătăţirea funcţiilor celulelor endoteliale (ale vaselor de sânge). Disfuncţiile acestora se numără printre semnele timpurii ale apariţiei tensiunii arteriale.