Ceaiul de bergamotă scade colesterolul "rău"

1 2 jpg jpeg

Fructul de bergamotă conţine substanţe numite polifenoli, recunoscute pentru proprietatea lor de a stimula metabolismul şi de a bloca producerea grăsimilor în sânge.

La cercetare efectuată la Universitatea din Cantanzaro, Italia, au participat mai mult de 200 de persoane, care aveau un nivel ridicat de grăsime în sânge.

După ce au primit zilnic ceai de bergamotă timp de o lună, nivelul de colesterol ,,rău” a participanţilor a scăzut cu 39% , iar nivelul zahărurilor din sânge cu 22%.

,,Ceea ce am realizat până acum este doar un mic studiu. Vom continua să analizăm mai mult efectele pe care le poate avea avea acest ceai asupra sănătăţii organimsului”, a afirmat Cathy Ross, cercetător la Fundaţia Britanică a Inimii.

Rezultatele studiului au mai arătat că persoanele care consumă frecvent acest tip de ceai au mai multe şanse ca nivelul colestrolului ,,bun” să crească.

,,Spre deosebire de celelalte citrice, ceaiul bergamotă conţine o cantitate mai mare de polifenoli, astfel încât riscul apariţiei sindromului metabolic este unul scăzut”, a precizat Ross Walker, medic la Spitalul Adventist din Sidney, din Autralia.