Ceaiul care le fereşte pe femei de deces timpuriu

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii susţin că femeile care obişnuiesc să bea frecvent acest tip de ceai au un risc cu 29% mai reduc de deces timpuriu, indiferent de cauza lui.

Din păcate, spun cercetătorii, beneficiile acestui remediu nu sunt similare şi în cazul bărbaţilor. La studiul, efectuat pe o perioadă de şapte ani de către oamenii de ştiinţă americani, au participat 1.677 de femei şi bărbaţi din Mexic.

Pe perioada cercetării, o parte dintre voluntari au inclus în alimentaţie ceaiul de muşeţel, în timp ce ceilalţi au avut aceeaşi dietă ca de obicei.

După ce au analizat obiceiurile alimentare şi starea de sănătate a participanţilor la studiu, specialiştii au ajuns al concluzia că la femei au mai evidente beneficiile ceaiului de muşeţel.

De asemenea, cercetătorii au observat că voluntarele care au băut acest tip de ceai erau mai sănătoase, spre deosebire de cele care nu îl consumau.

,,Nu ştim exact cum acţionează acest tip de ceai de beneficiile sunt vizibile, mai ales în ceea ce priveşte riscul de deces timpuriu. Este cert că femeile obişnuiesc să consume mai multe ceaiuri decât bărbaţii, de unde şi avantajele”, a afirmat Bret Howrey, profesor la Universitatea Medicală din Texas, SUA.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,The Gerontologist”.