Ceai de păpădie pentru arsuri la stomac

1 2 jpg jpeg

Alimentaţia dezechilibrată, stresul şi fumatul sunt câteva dintre cauzele arsurilor la stomac. În cazurile de arsuri gastrice se pot indica ceaiuri sau extracte de păpadie şi zmeur", recomandă medicul Cristina Bogdan, cu competenţe în apifitoterapie şi homeopatie, de la Centrul Naturopathya Med, din Bucureşti.

Ceai de păpădie pentru arsuri la stomac - cum prepari infuzia

Infuzia de păpădie o prepari dintr-o linguriţă de flori la 200 ml de apă clocotită.

De asemenea, în caz de aciditate gastrică, se mai pot consuma ceaiuri de muşeţel, de gălbenele, sunătoare, tătăneasă, lemn dulce, plămânărică, lumânărică sau pătlagină. Medicul Cristina Bogdan recomandă consumarea unui singur astfel de ceai ori o formulă indicată de medic. De asemenea, în farmacii şi magazine naturiste există diverse amestecuri de plante pentru această neplăcere (ceai gastric). În gastrite şi ulcer se mai pot folosi extracte gemoterapice de smochin sau coacăz negru.

"Tinctura de propolis luată pe stomacul gol, 25 picături pe miere sau coajă de pâine, timp de trei luni, cu pauze de 10 zile în fiecare lună, poate duce la ameliorarea sau chiar vindecarea afecţiunilor gastrice", afirmă medicul Cristina Bogdan.