Ce trebuie să ştii despre... libido

1 2 jpg jpeg

Cu cât este mai mult testosteron, cu atât este mai mare apetitul sexual

Femeile tinere au cantităti mari de testosteron, comparativ cu cele mai în vârstă, aflate la menopauză. Prin urmare, apetitul sexual scade odată cu înaintarea în vârstă.

Apetitul sexual se dezvoltă mai târziu la femei decât la bărbaţi

Generalizarea că femeile ating apogeul apetitului sexual în jurul vârstei de 32 de ani şi bărbaţii la 18 ani este adevărat, spune medicul american Dr. Nancy Simpkins. „Vârsta la care libidoul este maxim diferă de la persoană la persoană, dar se cunoaşte că la bărbaţi se manifestă mai repede decât la femei, din cauza hormonilor. Femeile aflate la vârsta fertilă „se luptă“ cu fluctuaţiile libidoului la ovulaţie, sarcină post-partum.“

O dietă bogată în alimente creşte circulaţia sângelui şi implicit creşterea libidoului

Prin urmare, include în alimentaţie fructe şi legume bogate în antioxidanţi, cum sunt somonul, căpşunile, afinele, sparanghelul, fasolele şi leguminoasele.

Băuturile alcoolice scad libidoul

În cantităţi moderate, vinul roşu poate avea unele beneficii pentru sănătate şi chiar are efect afrodiziac. Acesta conţine flavonoide, care protejează organsimul împotriva unor boli, cum sunt cele de inimă, unele forme de cancer. În exces, alcoolul poate duce însă la anxietate şi la incapacitatea de a avea orgasm. Medicii recomandă consumul moderat de alcool. Asta înseamnă un pahar pe zi pentru femei şi 2 pentru bărbaţi.

Citeşte mai multe despre acest subiect AICI