Ce trebuie să facem pentru a evita arsurile solare

1 2 jpg jpeg

Deoarece este foarte cald, multe persoane (în special tinerii) aleg să îşi petreacă aceste zile fierbinţi la mare sau la ştrand, fie pentru a se răcori în apă, fie pentru a se bronza, dar se expun unor riscuri foarte mari.

“Stările lipotimice, spasmofiliile, arsurile solare sunt frecvente în această perioadă în special la tinerele şi tinerii care au stat mult timp în soare în zonele de agrement”, susţine specialistul în medicină de urgenţă Tudor Ciuhodaru.

Mai mult, acesta recomandă ca, în cazul apariţiei arsurilor, pacienţii să se prezinte imediat la spital.

“Prezentarea tardivă la spital sau tratamentele improvizate în cazul arsurilor, precum iaurt, ulei, sare sau miere, aplicate local, pot complica evoluţia şi se pot solda cu sechele de ordin estetic”, susţine Ciuhodaru. Recomandările specialistului Pentru cei care aleg să meargă la ştrand pentru a se bronza, dar şi pentru cei care sunt nevoiţi să iasă din casă la orele de vârf, medicul Tudor Ciuhodaru are o serie de recomandări: - Expunerea la soare trebuie făcută progresiv, în cicluri de 20 de minute, câte 5 minute pentru fiecare parte a corpului, evitând intervalul orar 10-16

Citeşte continuarea articolului AICI