Ce tip de ulei ajută la prevenirea problemelor oculare

1 2 jpg jpeg

Deşi până acum se credea că acizii graşi Omega-3 ajută la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, grăsimile polinesaturate care se găsesc în uleiul de peşte (din sardine, somon, macrou, dar şi din fructele oleaginoase, cum sunt nucile şi seminţele) reduc riscul de apariţie a sindromului de ochi uscat (apare ca urmare a unei lubrifieri şi umidificări insuficiente a ochiului).

La aceste concluzii au ajuns specialiştii americani după ce au realizat mai multe analize pe un număr mai mare de participanţi.

„Lacrimile au un strat exterior dintr-o compoziţie uleioasă, anume cea care ajută la păstrarea umidităţii la suprafaţa ochiului. Cele mai recente cercetări au arătat însă că la persoanele care au o deficienţă de acizi graşi Omega-3 şi Omega-6 acest strat este afectat, iar umiditatea ochilor este mai mică, iar predispoziţia pentru sindromul ochilui uscat este mai mare“, a afirmat David Allamby, chirurg oftalmolog.

Specialiştii spun că dintre diferitele sortimente de peşte, cele de apă rece, cum sunt somonul, macroul, heringul şi tonul sunt cele mai sănătoase.

De asemenea, ei recomandă vegetarienilor ca alternativă la uleiul de peşte pe cel din in, care aduce la fel de multe beneficii sănătăţii.