Ce te ajută să scapi de stres

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii de la Universitatea Yale din SUA susţin că şi cele mai mici gesturi de atenţie şi de ajutorare aduc beneficii după o zi în care ai fost foarte stresat.

Pentru a vedea care este impactul acestor acţiuni asupra stării de spirit, oamenii de ştiinţă au realizat un studiu la care au participat 77 de adulţi, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 44 de ani.

Timp de două săptămâni, voluntarii au făcut lucrurile pe care le făceau în mod normal, numai că au mai fost supuşi şi unor surse externe de stres.

În tot acest timp, participanţii au răspuns zilnic la o serie de întrebări despre starea lor de spirit, de stările emoţionale pe care le aveau, dar şi dacă ei obişnuiau să îi ajute pe cei din jur (să îi ajute cu genţile mai grele, să ţină uşa deschisă celor din jur la magazine).

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că voluntarii care îi ajutau pe cei din jurul lor se simţeau mai puţin stresaţi şi reuşeau să facă faţă mai uşor la astfel de situaţii.

„Zilele încărcate de stres ne afectează mult starea de spirit, dar şi cea mentală. Concluziile cercetătilor noastre au arătat că micile gesturi de ajutor pentru cei din jurul nostru ajută la reducerea stărilor stresante şi ne fac să ne simţim mai bine“, a afirmat Emily Ansell, psiholog în cadrul Universităţii Yale.

Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Medical „Clinical Psychological Science“.