Ce te ajută să ai o memorie mai bună

1 2 jpg jpeg

Mai mult, specialiştii sunt de părere că mirosul specific acestui condiment ne ajută şi să reţinem mai uşor lucrurile pe care trebuie să le facem în viitor.

Explicaţia cercetătorilor este una simplă: una dintre substanţele care se găseşte în plantă şi care îi dă mirosul distinct, cunoscută sub numele de 1,8-cineole, favorizează apariţia compuşilor la nivel cerebral, compuşi care îmbunătăţesc memoria persoanei.

În cadrul cercetării, o parte dintre voluntari au fost supuşi la mai multe teste de memorie în timp ce stăteau într-o cameră în care folosit ca odorizant ulei esenţial de rozmarin.

În acelaşi timp, cel de-al doilea grup de participanţi a completat testele de memorie în altă încăpere, una în care s-a folosit ulei esenţial de lavandă. Iar ultima echipă de voluntari a completat testele de memorie într-o cameră cu aer curat, fără să se folosească odorinzante.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că dintre participanţi, cei din primul grup au obţinut cele mai bune rezultate de testele de memorie.

„Mirosul specific rozmarinului s-a dovedit a fi un bun ajutor atunci când vrem să ne amintim informaţii din trecut. La fel ca şi cititul şi exerciţiile de tip rebus, folosirea diferitelor arome poate ajuta la îmbunătăţirea memorie“, a afirmat Mark Moss, profesor de Psihologie în cadrul Universităţii Northumbria din Marea Britanie.

Specialiştii sunt de părere că mirosul specific rozmarinului ajută pe termen lung şi la menţinerea tinereţii creierului.