Ce riscă persoanele care consumă des cantităţi mari de acool

1 2 jpg jpeg

La cercetarea, care a analizat obiceiurile legate de programul de somn şi de consumul de băuturi, au participat aproximativ 6.500 de adulţi, cu vârsta de peste 55 de ani.

Astfel, specialiştii au observat că persoanele care consumau excesiv alcool mai mult de două zile pe săptămână aveau un risc cu 64% mai ridicat să prezinte simptomele insomniei.

Rezultatele au mai arătat că 30% dintre participanţi consumau cantităţi mai mari de alcool de cel mult două ori pe săptămână, în timp ce 3% dintre ei consumau chiar mai mult de trei ori în decursul a şapte zile.

,,Rezultatele obţinute au indicat că există o legătură directă între consumul frecvent a unei cantităţii mai mari de alcool şi apariţia simptomelor insomniei. Participanţii la studiu care obişnuiau să consume des băuturi alcoolice au fost şi cei care avea dificultăţi de a adormi, aveau somnul fragmentat şi se trezeau mult prea devreme dimineaţa”, a afirmat Sarah Canham, autorul cercetării şi profesor de Epidemiologie la Universitatea ,,John Hopkins” din SUA.

Studiul a fost publicat în suplimentul online a Jurnalului Medical ,,Sleep”.