Ce riscă femeile care folosesc ojă

1 2 jpg jpeg

Oja conţine numeroase chimicale, printre cele mai periculoase fiind toluenul, formaldehida şi dibutilftalatul. Aceste substanţe pot afecta sistemul nervos, pot provoca tulburări hormonale şi pot cauza cancer sau infertilitate, avertizează Thu Quach, cercetătoare la Institutul pentru Prevenirea Cancerului din California şi profesoară la Universitatea de Medicină a Universităţii Stanford.

Toluenul este un solvent folosit de producătorii de ojă pentru a oferi un aspect neted pe unghie. De asemenea, împiedică separarea pigmentului în flacon.

Această substanţă poate afecta sistemul nervos central şi poate provoca probleme de fertilitate.

Formaldehida este o substanţă carcinogenă, folosit pentru întărirea unghiilor şi ca dezinfectant pentru instrumente folosite la îngrijirea unghiilor.

Dibutilftalatul este folosit pentru a oferi flexibilitate ojei, însă această substanţă poate provoca probleme de fertilitate.

Studiile efectuate în cadrul Institutului pentru Prevenirea Cancerului din California au arătat că şi angajaţii saloanelor de înfrumuseţare sunt afectaţi de vaporii emanaţi de produsele de îngrijire ale unghiilor, iar în timp aceştia pot suferi de pierderi de memorie, simptome neurologice, greaţă, probleme respiratorii, contracţii musculare incontrolabile, cancer sau infertilitate.