Ce risc─â femeile care au locuri de munc─â stresante

1 2 jpg jpeg

Mai exact, speciali┼čtii sunt de p─ârere c─â predispoziia pentru bolile cardice este de trei ori mai ridicat─â ├«n cazul femeilor care au servicii stresante.

Rezultatele cercet─ârii au mai ar─âtat c─â stresul de la locul de munc─â nu afecteaz─â doar s─ân─âtatea persoanelor, ci le fac s─â consume alimente ┼či b─âuturi nes─ân─âtoase ┼či chiar s─â fumeze mai mult.

La cercetarea, care s-a desf─â┼čurat pe o perioad─â de 17 ani, au participat mai mult de 138.000 de voluntari.

Dup─â ce au fost ├«mp─âr┼úi┼úi ├«n mai multe grupuri, ├«n func┼úie de nivelul de stres cauzat la locul de munc─â, cercet─âtorii au ajuns la concluzia c─â voluntarii care erau foarte stresa┼úi ├«n ceea ce prive┼čte sarcinile de la serviciu aveau ┼či un risc mai mare de a suferi de afec┼úiuni cardiovasculare.

În scimb, participanţii care aveau locuri de muncă ce implicau mai puţin stres au obţinute rezultate mai bune la investigaţiile cardiologice.

ÔÇ×Femeile care au un loc de munc─â stresant sunt mult mai predispuse atacului cerebral, dar ┼či altor probleme cardiace. De asemenea, stresul de la serviciu influen┼úeaz─â alegerile de zi cu zi pe care persoana le face, cum sunt ┼či cele alimentareÔÇť, a precizat Dingli Xu, cercet─âtor ├«n cadrul Univesit─â┼úii de Medicin─â din Sudul Chinei.

Rezultatele studiului au fost publicate ├«n Jurnalul Medical ÔÇ×NeurologiaÔÇť.